1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 80g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Masło | 25g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
![]() |