Darmowa dieta 2700 kcal nr 2294



Śniadanie


Owsianka z orzechami
521 kcal
Łączna waga porcji: 346g.

B: 15.24 g T: 31.61 g W: 51.12 g (BŁ: 13.41 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.



Drugie śniadanie


Cukinia z pesto
341 kcal
Łączna waga porcji: 412g.

B: 8.16 g T: 27.98 g W: 16.82 g (BŁ: 4.25 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

21   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cukinię kroimy w plastry i podsmażamy na patelni (bez tłuszczu). Smarujemy pesto i posypujemy kiełkami.


Obiad


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
722 kcal
Łączna waga porcji: 850g.

B: 38.68 g T: 15.72 g W: 113.9 g (BŁ: 14.36 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

39   30

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie (wersja lżejsza)
420 kcal
Łączna waga porcji: 750g.

B: 7.5 g T: 0 g W: 105 g (BŁ: 15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   38

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


Sałatka z czerwoną fasolą
704 kcal
Łączna waga porcji: 874g.

B: 34.3 g T: 15.36 g W: 124.22 g (BŁ: 32.5 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   20

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Fasolą płuczemy, szpinak myjemy. Paprykę kroimy w paski, pomidora w ósemki. Całość mieszamy w misce i polewamy oliwą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2708 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 103.88 g
Tłuszcz: 90.67 g
Węglowodany: 411.06 g (w tym błonnik: 79.52 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 750g     20,97 zł (20,97 zł)
Brokuły 500g     7,49 zł (7,49 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Cukinia 300g     3,00 zł (8,49 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 240g     2,87 zł (4,79 zł)
Jaja kurze całe 120g     0,84 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 40g     0,31 zł (1,39 zł)
Kiełki brokuła 32g     3,19 zł (4,99 zł)
Makaron kukurydziany 100g     0,92 zł (4,59 zł)
Mleko migdałowe 250g     2,62 zł (10,49 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Ocet balsamiczny 4g     0,20 zł (12,49 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Orzechy brazylijskie 16g     3,20 zł (19,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 220g     4,03 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 80g     8,88 zł (9,99 zł)
Pomidory 240g     1,28 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Szczypiorek 10g     1,00 zł (2,49 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)



×