1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 90g |
0,21 zł
(1,89 zł) |
|
Cynamon | 28g |
3,56 zł
(4,58 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
0,81 zł
(2,69 zł) |
|
Jabłko | 870g |
3,80 zł
(6,98 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
1,85 zł
(2,78 zł) |
|
Kakao w proszku | 20g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
Kasza gryczana | 60g |
0,69 zł
(4,59 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 100g |
3,75 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
0,17 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka ryżowa | 200g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 90g |
0,63 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 60g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
0,08 zł
(0,75 zł) |
|
Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
Rodzynki | 14g |
0,31 zł
(4,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 120g |
0,90 zł
(2,99 zł) |
|
Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |