Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Gruszka | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 240g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Schab bez kości | 250g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 75g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 150g |
![]() |