1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 120g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 52g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Łosoś, wędzony | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |