1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
Banan | 460g |
2,30 zł
(4,99 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cynamon | 20g |
2,54 zł
(4,58 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Kakao w proszku | 20g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
Kiwi | 225g |
3,37 zł
(7,49 zł) |
|
Makaron ryżowy | 100g |
3,90 zł
(7,79 zł) |
|
Migdały | 15g |
1,27 zł
(8,49 zł) |
|
Miód pszczeli | 100g |
3,75 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
0,17 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 450ml |
4,27 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka ryżowa | 200g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek | 40g |
0,27 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 80g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Pomarańcze | 200g |
1,25 zł
(7,49 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
0,08 zł
(0,75 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Ser mozzarella | 60g |
1,53 zł
(3,19 zł) |
|
Suszona żurawina | 12g |
0,48 zł
(7,99 zł) |
|
Suszone pomidory | 68g |
1,70 zł
(6,99 zł) |
|
Szpinak | 250g |
4,99 zł
(7,98 zł) |
|
Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Łosoś, świeży | 100g |
11,50 zł
(22,99 zł) |