Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 100g |
1,37 zł
(1,78 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 290g |
2,03 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 90g |
0,70 zł
(1,39 zł) |
|
Kasza manna | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
0,22 zł
(2,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 25g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Pestki dyni | 5g |
0,20 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Ser mozzarella | 50g |
1,28 zł
(3,19 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
3,19 zł
(3,99 zł) |
|
Szczypiorek | 6g |
0,60 zł
(2,49 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 50g |
2,35 zł
(7,99 zł) |