1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 100g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
1,83 zł
(2,29 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Cytryna | 10g |
0,14 zł
(13,99 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
2,61 zł
(8,69 zł) |
|
Ksylitol | 28g |
1,45 zł
(12,99 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
0,92 zł
(4,59 zł) |
|
Migdały | 15g |
1,27 zł
(8,49 zł) |
|
Miód pszczeli | 45g |
1,69 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 200ml |
1,90 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka jaglana | 120g |
1,44 zł
(11,99 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Porzeczki czarne | 220g |
2,93 zł
(5,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Sok cytrynowy | 10g |
0,26 zł
(5,29 zł) |
|
Suszona żurawina | 12g |
0,48 zł
(7,99 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda z kokosa | 30g |
0,59 zł
(6,49 zł) |