Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 450ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Rukola | 30g |
![]() |
|
Schab pieczony | 60g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |