Darmowa dieta 2800 kcal nr 10557



Śniadanie


Bananowy budyń jaglany z miodem (bez laktozy)
489 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.81 g T: 5.36 g W: 103.95 g (BŁ: 3.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

37   54

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Gotujemy ją w 150ml mleka pod przykryciem, aż całe mleko się wchłonie (około 15 minut). Czekamy aż nieco wystygnie, przekładamy do blendera, dodajemy resztę mleka, miód i pokrojonego banana, miksujemy.


Drugie śniadanie


Makaron z pesto
708 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 25.3 g T: 22.98 g W: 106.18 g (BŁ: 11.08 g)

Wegetariańskie  

78   22

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Obiad


Kurczak w sosie cytrynowym z ryżem
859 kcal
Łączna waga porcji: 598g.

B: 54.19 g T: 35.43 g W: 87.67 g (BŁ: 12.46 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

69   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w sosie złożonym z soku cytrynowego (2 łyżki), oliwy z oliwek (2 łyżki), odrobiną suszonej papryki chilli (na czubku łyżeczki) i soli. Smażymy na rozgrzanej patelni (bez dodatkowego tłuszczu). W międzyczasie przygotowujemy sałatkę: rukolę myjemy, dodajemy pomidorki koktajlowe (możemy je przekroić na pół) i posiekaną czerwoną cebulę. Polewamy dressingiem (1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka soku z cytryny, pieprz, sól). Na sałatkę wykładamy zawartość patelni. Podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.


Podwieczorek


Koktajl jabłko, pomarańcza, marchew
291 kcal
Łączna waga porcji: 615g.

B: 3.75 g T: 1.95 g W: 71.99 g (BŁ: 12.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

83   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).

Przepis przesłany przez użytkownika



Kolacja


Sałatka z rukolą
449 kcal
Łączna waga porcji: 380g.

B: 24.42 g T: 33.92 g W: 14.06 g (BŁ: 4.56 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

39   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Rukolę myjemy i wkładamy do miski.
  2. Pomidory myjemy, kroimy i również wkładamy do miski.
  3. Dodajemy pokrojony w kostkę ser typu feta oraz słonecznik, olej.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2796 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 116.47 g
Tłuszcz: 99.64 g
Węglowodany: 383.85 g (w tym błonnik: 44.12 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Cytryna 18g     0,25 zł (13,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Jabłko 360g     1,57 zł (3,49 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Makaron pełnoziarnisty 140g     1,68 zł (5,99 zł)
Marchew 15g     0,05 zł (2,29 zł)
Miód pszczeli 10g     0,37 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 300ml     2,85 zł (9,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Oliwa z oliwek 40g     1,76 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Pomidory koktajlowe 550g     7,68 zł (10,47 zł)
Rukola 160g     9,58 zł (11,98 zł)
Ryż brązowy 100g     0,75 zł (2,99 zł)
Ser typu "Feta" 90g     1,43 zł (4,29 zł)



×