Zmiksuj wszystko w blenderze
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać wraz z kurkumą, curry i solą. Na patelnie dodać 1 łyżkę oleju, wrzucić kurczaka i podsmażyć do zarumienienia. Do miski dodać pokrojone mango, sałatę lodową, kukurydzę, paprykę, oraz kurczaka. Wymieszać wszystko razem.
Dodać sos (1 łyżka miodu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka wody, 1 łyżeczka oliwy z oliwek).
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 390g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 110g |
![]() |
|
Kurkuma | 10g |
![]() |
|
Mango | 320g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 45g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Woda | 106ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 150g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 100g |
![]() |