1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 80g |
0,62 zł
(1,39 zł) |
|
| Kakao w proszku | 10g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
| Kalafior | 250g |
4,16 zł
(9,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 80g |
0,77 zł
(3,39 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 16g |
1,91 zł
(2,99 zł) |
|
| Makaron ryżowy | 100g |
3,90 zł
(7,79 zł) |
|
| Malina | 60g |
1,20 zł
(9,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 25g |
0,94 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 240g |
2,52 zł
(10,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 25g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
| Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
| Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
2,24 zł
(7,99 zł) |
|
| Rodzynki | 22g |
0,49 zł
(4,49 zł) |
|
| Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |
|
| Suszone pomidory | 28g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Szpinak | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
| Wieprzowina, łopatka | 100g |
2,25 zł
(13,49 zł) |
|
| Łosoś, świeży | 100g |
11,50 zł
(22,99 zł) |