Darmowa dieta 2800 kcal nr 28848



Śniadanie


Kanapka z masłem, żółtym serem i ogórkiem
656 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 28.24 g T: 30.44 g W: 75.08 g (BŁ: 12.36 g)

Wegetariańskie  

84   5

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 4

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek sera.
  3. Na ser - pokrojony w plastry ogórek kiszony.


Drugie śniadanie


Makaron z pesto (bezglutenowy)
728 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 11.72 g T: 22.28 g W: 121.58 g (BŁ: 2.4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   49

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Obiad


Kurczak w sosie cytrynowym z ryżem
859 kcal
Łączna waga porcji: 598g.

B: 54.19 g T: 35.43 g W: 87.67 g (BŁ: 12.46 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

69   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w sosie złożonym z soku cytrynowego (2 łyżki), oliwy z oliwek (2 łyżki), odrobiną suszonej papryki chilli (na czubku łyżeczki) i soli. Smażymy na rozgrzanej patelni (bez dodatkowego tłuszczu). W międzyczasie przygotowujemy sałatkę: rukolę myjemy, dodajemy pomidorki koktajlowe (możemy je przekroić na pół) i posiekaną czerwoną cebulę. Polewamy dressingiem (1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka soku z cytryny, pieprz, sól). Na sałatkę wykładamy zawartość patelni. Podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem
590 kcal
Łączna waga porcji: 760g.

B: 13.85 g T: 26.8 g W: 80.08 g (BŁ: 12.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

54   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2833 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 108 g
Tłuszcz: 114.95 g
Węglowodany: 364.41 g (w tym błonnik: 39.65 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Cytryna 18g     0,25 zł (13,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Makaron kukurydziany 140g     1,29 zł (4,59 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 120g     1,50 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pieczarka świeża 120g     1,20 zł (4,99 zł)
Pomidory koktajlowe 350g     4,89 zł (6,98 zł)
Rukola 100g     5,99 zł (5,99 zł)
Ryż brązowy 195g     1,46 zł (2,99 zł)
Ser żółty królewski light 60g     2,04 zł (4,59 zł)
Woda 480ml 0,00 zł (0,00 zł)



×