Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 420g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 1g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Goździki | 2g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Limonka | 50g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło | 30g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 300g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 12g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Papryka chilli | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, liście | 1g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory | 940g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 150g |
![]() |
|
Ser camembert pełnotłusty | 80g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 20g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 60g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Sól biała | 1.1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 30g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 120g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 10g |
![]() |