Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
Całość mieszamy w misce.
W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 57g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 16g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 6g |
![]() |
|
Migdały | 110g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 18g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 240g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Schab bez kości | 200g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Sezam | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 25g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 150g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 85g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 33ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |