Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Chleb żytni | 240g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 160g |
![]() |
|
Marchew | 200g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 2g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 10g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 6g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 160g |
![]() |
|
Pomidory | 290g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 40g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 60g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 800g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 600g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 2g |
![]() |