Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Mieszanka przypraw garam masala | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 300ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ogórek | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 36g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 2g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 45g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |