Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cukinia | 400g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Kiełbasa podwawelska | 75g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 6g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 240g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 110g |
![]() |
|
Pomidory | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Schab bez kości | 200g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 80g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 30g |
![]() |