Darmowa dieta 2900 kcal nr 1020



Śniadanie


Tosty pełnoziarniste z serem mozzarella
613 kcal
Łączna waga porcji: 372g.

B: 34.75 g T: 23.4 g W: 68.86 g (BŁ: 5.88 g)



60   6

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Między kromki wkładamy szynkę, szpinak i mozarellę, posypujemy oregano i opiekamy. Podajemy z pomidorem.


Drugie śniadanie


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia (z chlebem)
323 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 8.25 g T: 14.95 g W: 45.26 g (BŁ: 12.53 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

43   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami. Podajemy z chlebem.


Obiad


Makaron z kurczakiem i brokułem (wersja bezglutenowa)
809 kcal
Łączna waga porcji: 628g.

B: 47.79 g T: 24.47 g W: 103.78 g (BŁ: 7.95 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

26   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Kurczaka i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy makaron i brokuła i posypujemy przyprawami.


Podwieczorek


Makaron z pesto (bezglutenowy)
728 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 11.72 g T: 22.28 g W: 121.58 g (BŁ: 2.4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

51   47

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
411 kcal
Łączna waga porcji: 1170g.

B: 14.61 g T: 17.94 g W: 54.63 g (BŁ: 13.26 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

14   27

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2884 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 117.12 g
Tłuszcz: 103.04 g
Węglowodany: 394.11 g (w tym błonnik: 42.02 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia (suszona) 8g     1,83 zł (2,29 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Burak 150g     0,30 zł (1,99 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 35g     0,33 zł (3,79 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 150g     1,83 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 150g     2,61 zł (8,69 zł)
Jogurt naturalny 2% 75g     0,58 zł (1,39 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Makaron kukurydziany 240g     2,20 zł (4,59 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 25g     1,10 zł (10,99 zł)
Oregano (suszone) 2g     0,34 zł (1,69 zł)
Papryka czerwona 50g     0,92 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pieczywo tostowe, grahamowe 110g     1,43 zł (6,49 zł)
Pomidory 670g     3,56 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 200g     2,79 zł (3,49 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Ser mozzarella 80g     2,04 zł (3,19 zł)
Sok cytrynowy 15g     0,40 zł (5,29 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Szynka wieprzowa, gotowana 30g     2,06 zł (54,99 zł)
Woda 300ml 0,00 zł (0,00 zł)



×