Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 175g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Marchew | 300g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 480g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |