Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 100g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 70g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 0g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Liść laurowy | 0g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Marchew | 20g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 250g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rzeżucha | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |