Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 320g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 80g |
![]() |
|
Marchew z groszkiem mrożona | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Masło klarowane | 20g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 14g |
![]() |
|
Mąka ziemniaczana | 14g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 80g |
![]() |