Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 45g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 20ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 140g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 450g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |