W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Brokuły | 300g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 200g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Migdały | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Schab bez kości | 150g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 15ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |