1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 500g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 24g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 60g |
![]() |
|
Por | 250g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 40g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 250g |
![]() |