Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 700g |
![]() |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 340g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 35g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Por | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 80g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 250g |
![]() |