Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 315g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek | 220g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |