1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Do miski dodać oliwę, ocet oraz płatki chilli. Następnie włożyć piersi z kurczaka i wetrzeć marynatę. Smażyć na średnim ogniu. Postawić wodę w dużym garnku, przygotować warzywa i ugotować w wodzie przez około 3 minuty. wyciągnij warzywa, odmierz około 1/2 szklanki wody z garnka do blendera, dodaj miętę, ocet (2 łyżki), oliwę i sól morską, zmiksuj na jednolitą masę.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Bób | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 270g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mięta suszona | 30g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Ocet winny | 10g |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 60g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 5g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |