Darmowa dieta 3000 kcal nr 54968



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja bezglutenowa)
690 kcal
Łączna waga porcji: 352g.

B: 11.69 g T: 26.25 g W: 102.14 g (BŁ: 0.7 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

50   45

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Makaron z pesto
708 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 25.3 g T: 22.98 g W: 106.18 g (BŁ: 11.08 g)

Wegetariańskie  

79   22

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Obiad


Makaron z brzuszkami z łososia wędzonego.
710 kcal
Łączna waga porcji: 640g.

B: 47.58 g T: 12.22 g W: 107.2 g (BŁ: 8.68 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

13   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Ugotować makaron.
  2. Obrać brzuszki z łososia.
  3. Zmieszać z pomidorami z puszki i popieprzyć.


Podwieczorek


Fritata z papryką i cukinią
423 kcal
Łączna waga porcji: 457g.

B: 22.49 g T: 17.9 g W: 48.98 g (BŁ: 10.68 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

34   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.



Kolacja


Sałatka z granatem, pomarańczą i awokado
510 kcal
Łączna waga porcji: 368g.

B: 16.2 g T: 36.74 g W: 33.32 g (BŁ: 8.19 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   38

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Owoce i rukolę myjemy.
  2. Awokado, ser i pomarańczę kroimy w kostkę.
  3. Na talerzu rozkładamy rukolę, a następnie pokrojone owoce i ser.
  4. Doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem.
  5. Całość posypujemy pestkami dyni i polewamy sokiem z cytryny wymieszanym z oliwą.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3041 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 123.26 g
Tłuszcz: 116.09 g
Węglowodany: 397.82 g (w tym błonnik: 39.33 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Granat 100g     2,72 zł (5,99 zł)
Jaja kurze całe 162g     1,13 zł (6,99 zł)
Jarmuż 50g     1,40 zł (6,99 zł)
Makaron pełnoziarnisty 280g     3,35 zł (5,99 zł)
Mąka kukurydziana 72g     0,26 zł (3,59 zł)
Olej rzepakowy 25g     0,17 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 30g     1,20 zł (3,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Pomidory koktajlowe 200g     2,79 zł (3,49 zł)
Pomidory w puszce 400g     4,19 zł (4,19 zł)
Rukola 100g     5,99 zł (5,99 zł)
Ser typu "Feta" 100g     1,59 zł (4,29 zł)
Sok cytrynowy 5g     0,13 zł (5,29 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)
Łosoś, wędzony 100g 0,00 zł (0,00 zł)



×