Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać mąkę i dobrze wymieszać, dodać jajko i trochę soli. Ciasto ma być luźne. Wymieszać dokladnie i odstawić na 15-20 minut. W opiekaczu do tostów wykładamy żółty ser na spód, na serze układamy warzywa, a całość zalewamy ciastem. Pieczemy przez 10-15minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 270g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 300g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 80g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 40g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 300g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok cytrynowy | 5g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 75ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |