Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 450g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 250g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 40g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 220g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 170g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 40g |
![]() |
|
Sezam | 15g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |