Darmowa dieta 3100 kcal nr 2600



Śniadanie


Kanapki z szynką z indyka i warzywami
724 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 29.2 g T: 21.7 g W: 112.98 g (BŁ: 18.54 g)



72   7

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka



Drugie śniadanie


Borówki amerykańskie (wersja lżejsza)
420 kcal
Łączna waga porcji: 750g.

B: 7.5 g T: 0 g W: 105 g (BŁ: 15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   36

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Obiad


Zupa krem z dyni i grochu (wersja lżejsza)
810 kcal
Łączna waga porcji: 915g.

B: 38.73 g T: 31.71 g W: 111.3 g (BŁ: 36.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

12   39

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podwieczorek


Makaron z pesto
708 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 25.3 g T: 22.98 g W: 106.18 g (BŁ: 11.08 g)

Wegetariańskie  

74   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Kolacja


Sałatka z rukolą
449 kcal
Łączna waga porcji: 380g.

B: 24.42 g T: 33.92 g W: 14.06 g (BŁ: 4.56 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

39   17

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Rukolę myjemy i wkładamy do miski.
  2. Pomidory myjemy, kroimy i również wkładamy do miski.
  3. Dodajemy pokrojony w kostkę ser typu feta oraz słonecznik, olej.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3111 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 125.15 g
Tłuszcz: 110.31 g
Węglowodany: 449.52 g (w tym błonnik: 85.78 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 750g     20,97 zł (20,97 zł)
Chleb żytni 210g     1,99 zł (3,79 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Dynia 330g     2,64 zł (11,99 zł)
Groch, nasiona suche 66g     0,44 zł (2,69 zł)
Makaron pełnoziarnisty 140g     1,68 zł (5,99 zł)
Marchew 120g     0,37 zł (2,29 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Mielona papryka słodka 9g     0,58 zł (1,29 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 50g     1,25 zł (2,49 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Oliwa z oliwek 25g     1,10 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pietruszka, korzeń 120g     1,00 zł (2,49 zł)
Pomidory koktajlowe 400g     5,58 zł (6,98 zł)
Por 210g     3,64 zł (3,99 zł)
Rukola 60g     3,59 zł (5,99 zł)
Ser typu "Feta" 90g     1,43 zł (4,29 zł)
Szynka z indyka 90g     4,23 zł (7,99 zł)



×