Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Pokroić i zapakować do pudełka :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 1500g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 90g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 170g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 40g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło | 30g |
![]() |
|
Melon | 1080g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 18g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 80g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 60g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Ziemniaki | 300g |
![]() |