Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 200g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 60g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 40g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 360g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 40g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 80g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 460ml |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 1000g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 144g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 120g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 70g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |