Darmowa dieta 3200 kcal nr 34100



Śniadanie


Kanapka z serem twarogowym, szczypiorkiem i rzodkiewką
378 kcal
Łączna waga porcji: 330g.

B: 22.5 g T: 7.26 g W: 62.31 g (BŁ: 11.46 g)

Wegetariańskie  

67   6

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy serem.
  2. Na kanapkę kładziemy pokrojony szczypiorek i rzodkiewkę.


Drugie śniadanie


Bananowy budyń jaglany z miodem
492 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 18.71 g T: 6.86 g W: 90.75 g (BŁ: 3.42 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Gotujemy ją w 150ml mleka pod przykryciem, aż całe mleko się wchłonie (około 15 minut). Czekamy aż nieco wystygnie, przekładamy do blendera, dodajemy resztę mleka, miód i pokrojonego banana, miksujemy.


Obiad


Makaron ze szpinakiem i łososiem
1110 kcal
Łączna waga porcji: 570g.

B: 50.88 g T: 33.78 g W: 153.34 g (BŁ: 4.7 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

50   22

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Łososia, szpinak i pokrojone w paski suszone pomidory smażymy na oleju. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Całość mieszamy i podajemy posypane posiekaną natką pietruszki.


Podwieczorek


Makaron z pesto (bezglutenowy)
728 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 11.72 g T: 22.28 g W: 121.58 g (BŁ: 2.4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   48

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Kolacja


Sałatka z granatem, pomarańczą i awokado
510 kcal
Łączna waga porcji: 368g.

B: 16.2 g T: 36.74 g W: 33.32 g (BŁ: 8.19 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   38

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Owoce i rukolę myjemy.
  2. Awokado, ser i pomarańczę kroimy w kostkę.
  3. Na talerzu rozkładamy rukolę, a następnie pokrojone owoce i ser.
  4. Doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem.
  5. Całość posypujemy pestkami dyni i polewamy sokiem z cytryny wymieszanym z oliwą.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3218 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 120.01 g
Tłuszcz: 106.92 g
Węglowodany: 461.3 g (w tym błonnik: 30.17 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Filet z łososia 160g     15,74 zł (24,59 zł)
Granat 100g     2,72 zł (5,99 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Makaron kukurydziany 140g     1,29 zł (4,59 zł)
Makaron ryżowy 160g     6,23 zł (7,79 zł)
Miód pszczeli 10g     0,37 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 300ml     1,05 zł (3,49 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 30g     1,20 zł (3,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Pomidory koktajlowe 200g     2,79 zł (3,49 zł)
Rukola 100g     5,99 zł (5,99 zł)
Rzodkiewka 90g     1,87 zł (2,49 zł)
Ser typu "Feta" 100g     1,59 zł (4,29 zł)
Serek twarogowy ziarnisty 120g 0,00 zł (0,00 zł)
Sok cytrynowy 5g     0,13 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 28g     0,70 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 15g     1,49 zł (2,49 zł)
Szpinak 200g     3,99 zł (3,99 zł)



×