Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.2g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Filet z łososia | 160g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jarmuż | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 380g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 160g |
![]() |
|
Marchew | 235g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.2g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.01g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 135g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |