Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Gruszka | 150g |
1,05 zł
(6,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
Ksylitol | 28g |
1,45 zł
(12,99 zł) |
|
Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
Mąka jaglana | 120g |
1,44 zł
(11,99 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
0,22 zł
(2,99 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Porzeczki czarne | 220g |
2,93 zł
(5,99 zł) |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
0,67 zł
(7,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 30g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |