Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 240g |
7,46 zł
(13,99 zł) |
|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 20g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza manna | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 115ml |
0,40 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
2,28 zł
(9,49 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.3g |
0,03 zł
(1,79 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sos sojowy jasny | 30g |
0,84 zł
(4,19 zł) |