W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 1g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 106g |
![]() |
|
Kalafior | 200g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 60g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 45g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Por | 200g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 250g |
![]() |