Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 20g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 210g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Kasza manna | 80g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 300g |
![]() |
|
Majonez | 150g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 115ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 20ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 200g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 300g |
![]() |
|
Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 360g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 360g |
![]() |