Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Brokuły | 50g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Marchew | 50g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 100g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |