1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 140g |
![]() |
|
Cukinia | 325g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 55g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pomidory | 300g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 350g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |