Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 18g |
1,26 zł
(6,99 zł) |
|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Hummus naturalny | 80g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 6g |
0,17 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 200g |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 105g |
12,56 zł
(14,95 zł) |
|
Marchew | 300g |
0,92 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
Masło orzechowe | 20g |
0,71 zł
(11,99 zł) |
|
Melon | 300g |
3,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 1230ml |
11,67 zł
(18,98 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 15g |
0,37 zł
(2,49 zł) |
|
Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 15g |
0,13 zł
(8,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 480g |
8,79 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 240g |
2,40 zł
(4,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
Ryż brązowy | 135g |
1,01 zł
(2,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 90g |
4,23 zł
(7,99 zł) |
|
Woda | 720ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |