1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Ekstrakt waniliowy | 2g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 494g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |