1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 120g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 70g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |