Darmowa dieta 3400 kcal nr 3963



Śniadanie


Frittata ze szpinakiem i kaszą jaglaną
554 kcal
Łączna waga porcji: 480g.

B: 30.54 g T: 27.74 g W: 48.89 g (BŁ: 5.09 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

19   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.



Drugie śniadanie


Makaron z pesto (bezglutenowy)
728 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 11.72 g T: 22.28 g W: 121.58 g (BŁ: 2.4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   48

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Obiad


Placki kukurydziane (bezglutenowe)
890 kcal
Łączna waga porcji: 680g.

B: 35.86 g T: 22 g W: 145.22 g (BŁ: 15.66 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

28   48

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.



Podwieczorek


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
722 kcal
Łączna waga porcji: 850g.

B: 38.68 g T: 15.72 g W: 113.9 g (BŁ: 14.36 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

39   30

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Kolacja


Frittata ze szpinakiem i kaszą jaglaną (bez laktozy)
554 kcal
Łączna waga porcji: 480g.

B: 29.88 g T: 27.64 g W: 49.77 g (BŁ: 5.11 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3448 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 146.68 g
Tłuszcz: 115.38 g
Węglowodany: 479.36 g (w tym błonnik: 42.62 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 500g     7,49 zł (7,49 zł)
Cebula 60g     0,14 zł (1,89 zł)
Jaja kurze całe 600g     4,19 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 40g     0,31 zł (1,39 zł)
Kasza jaglana 80g     0,77 zł (3,39 zł)
Kukurydza konserwowa 400g     3,28 zł (5,58 zł)
Makaron kukurydziany 240g     2,20 zł (4,59 zł)
Mleko krowie 1,5% 20ml     0,07 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 80ml     0,76 zł (9,49 zł)
Mąka kukurydziana 60g     0,22 zł (3,59 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 80g     1,47 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pomidory koktajlowe 400g     5,58 zł (6,98 zł)
Suszone pomidory 40g     1,00 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 10g     1,00 zł (2,49 zł)
Szpinak 200g     3,99 zł (3,99 zł)



×