1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka do hamburgera z sezamem | 106g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 20g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Gruszka | 390g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 90g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Masło | 25g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 200g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 72g |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Musztarda | 40g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |