Darmowa dieta 3400 kcal nr 5115



Śniadanie


Jaglanka z borówkami (wersja lżejsza, bez laktozy)
786 kcal
Łączna waga porcji: 772g.

B: 14.8 g T: 25.28 g W: 132.38 g (BŁ: 12.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   39

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie zalewamy wrzątkiem. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Sałatka z awokado, szpinakiem i pomarańczą (wersja bezglutenowa)
485 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 9.86 g T: 22.03 g W: 65.9 g (BŁ: 8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   49

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.



Obiad


Sałatka z czerwoną fasolą
1056 kcal
Łączna waga porcji: 1311g.

B: 51.45 g T: 23.04 g W: 186.33 g (BŁ: 48.75 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   20

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Fasolą płuczemy, szpinak myjemy. Paprykę kroimy w paski, pomidora w ósemki. Całość mieszamy w misce i polewamy oliwą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem.


Podwieczorek


Koktajl z borówek (wersja bez laktozy)
579 kcal
Łączna waga porcji: 1065g.

B: 6.15 g T: 12.15 g W: 119.1 g (BŁ: 12.45 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

22   22

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu (wersja lżejsza)
540 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 25.82 g T: 21.14 g W: 74.2 g (BŁ: 24.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

14   40

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Wartości odżywcze:


Białko: 108.08 g
Tłuszcz: 103.64 g
Węglowodany: 577.91 g (w tym błonnik: 106.4 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Borówka amerykańska 460g     12,86 zł (13,98 zł)
Chleb żytni 210g     1,99 zł (3,79 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 360g     4,31 zł (4,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dynia 220g     1,76 zł (11,99 zł)
Groch, nasiona suche 44g     0,30 zł (2,69 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Mak niebieski 10g     0,31 zł (6,29 zł)
Marchew 80g     0,24 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Migdały 10g     0,85 zł (8,49 zł)
Mleko ryżowe 1250ml     11,86 zł (18,98 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Ocet balsamiczny 6g     0,30 zł (12,49 zł)
Ogórek 40g     0,27 zł (3,99 zł)
Oliwa z oliwek 35g     1,54 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 210g     3,85 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 80g     0,66 zł (2,49 zł)
Pomarańcze 200g     1,25 zł (7,49 zł)
Pomidory 360g     1,92 zł (3,99 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 80g     1,12 zł (2,79 zł)
Suszone pomidory 40g     1,00 zł (6,99 zł)
Szpinak 200g     3,99 zł (3,99 zł)
Wiórki kokosowe 12g     0,24 zł (3,99 zł)



×