1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 340g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 40g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 324g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 40g |
![]() |
|
Ksylitol | 60g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 880ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 520g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 160g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 8g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Truskawki | 100g |
![]() |