Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Karob | 12g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 48g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 50g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Rukola | 80g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 210g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 180g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |